Merkezi olmayan kripto para borsaları dünyasında önemli bir gelişme olarak, DeFi alanının önde gelen oyuncularından Uniswap, yerel web kullanıcı arayüzü ve mobil cüzdanı aracılığıyla alım satım yaparken belirli altcoinler için %0,15’lik bir ücret getirdiğini duyurdu. Bu hamle, Uniswap Labs’in devam eden geliştirme çalışmaları ile paralel. Ayrıca platformun sürdürülebilirliğini daha da artırmayı amaçlıyor. İşte detaylar…
Uniswap, bazı altcoinler için işlem ücreti alacak
DeFi devi Uniswap, yeni bir duyuru yaptı. Duyuruya göre merkeziyetsiz borsa, artık bazı altcoin işlemlerinde yüzde 0,15’lik bir ücret alacak. Etkilenen kripto paralar Ethereum (ETH), USD Coin (USDC), Wrapped Ethereum (WETH), Tether (USDT), Dai (DAI), Wrapped Bitcoin (WBTC), agEUR, Gemini Dollar (GUSD), Liquity USD (LUSD), Eurocoin (EUROC) ve Singapore Dollar (XSGD) gibi çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Bu tokenlerle işlem yapan Uniswap kullanıcıları ücretin uygulanmasına dikkat etmelidir.
Uniswap Kurucusu Hayden Adams, bu ücret uygulamasının sürdürülebilir sistemler oluşturmaya yardımcı olacağını söyledi. Özellikle, buna yönelik çalışmalarını güçlendirme konusundaki kararlılıklarının bir kanıtı olduğunun altını çizdi. Özellikle, bu ücretin UNI token yönetimi tarafından belirlenen Uniswap Protocol ücret anahtarından farklı olduğunu vurguladı. Uniswap ücreti UNI token sahiplerine fayda sağlamak üzere tasarlanmıştı. Ancak, bu yeni ücret yapısı doğrudan Uniswap Labs’e katkı sağlayacak.
Adams, Uniswap’le gurur duyuyor
Adams, Uniswap Labs’in ekosistemde erişimi, değeri ve mülkiyeti artırmaya yönelik yaptığı katkılardan gurur duyduğunu söyledi. Bu girişimi, aracıları ortadan kaldırmaya ve kriptonun küresel ölçekte etkisini artırmaya yönelik adım olarak görüyor. Bu ücretin uygulanması bugün başladı. Böylece bugünden itibaren etkilenen altcoinlerle etkileşime giren DEX kullanıcıları için önemli bir değişikliğe işaret edecek. Bu gelişme kripto topluluğu arasında soru işaretlerine yol açmış olsa da, DeFi platformlarının sürdürülebilirliklerini ve uzun vadeli büyümelerini sağlamak için nasıl geliştiğinin en iyi örneğini oluşturuyor.
Bu ücret, platformların gelir elde etmesini sağlıyor. Ayrıca devam eden geliştirme çabalarını finanse etmek için yenilikçi yollara işaret ediyor. Sonuç olarak bunun, kripto para alanındaki daha geniş bir eğilimin parçası olduğunu belirtmek gerekir. Uniswap’in bu ücreti uygulamaya koyma kararı, platformun uzun ömürlü olma çabasını gösteriyor. Kripto para sektörü gelişmeye devam ettikçe, bu tür gelişmelerin daha yaygın hale gelmesi beklenmekte. Ayrıca katılımcıların DeFi ve merkezi olmayan borsaların değişen ortamından haberdar olması kritik. Zira son gelişme, bu ortama uyum sağlama ihtiyacının altını çiziyor.